In ons bos horen we elke avond de wilde everzwijnen. Tot nu toe hebben we er nog geen last van gehad en blijven ze mooi uit de tuin. Het is wel leuk om de biggetjes zo te horen.
Er is ook een hele familie herten waarvan enkele met een mooi gewei. De herten laten zich niet zo snel zien.
Ook 's avonds onderweg naar huis zien we regelmatig wel eens een everzwijn. De beestjes gaan meestal wel snel opzij.
We hebben wel al eens een noodstop voor een vos moeten maken toen we langs het meer reden. Een mooi beestje, dat toen heel veel geluk heeft gehad.
En overlaatst hebben we onderweg naar huis een das voor de auto gehad. Deze volgde mooi de weg, dus zaten we er even achter.
's Morgens is het een heel concert van mooie vogelgeluidjes dat je hoort. Gek genoeg zien we er heel weinig in de tuin zelf. Wellicht omdat ze liever in het bos zitten?
We hebben al wel duidelijk een specht gehoord, verschillende uilen en we hebben ook al een zwarte buizerd zien jagen. We houden het dan toch goed in de gaten met de honden en katten.
De beestjes die we in het begin meteen hebben leren kennen zijn de geitjes die hier vrij rondlopen. Het zijn vrij schuchtere dieren en ze gaan snel verder als je te dicht in de buurt komt. Het zijn geitjes van een van de buren. Sommige hebben een bel en dat maakt het fijn om ze te horen als ze in de buurt zijn. We hebben ook ontdekt dat geitjes zéér graag bloemen eten ...
Er zijn hier wel honderden salamanders, je kan dat zeker vragen aan onze katten, want ze brengen dagelijks wel meerdere van die lieve kleine beestjes mee naar binnen als cadeautje voor ons. Als onze katten er achter zitten, verliezen salamanders vrij snel hun staart en die staart blijft nog een hele tijd door kwispelen. Door het laten vallen van de staart ontsnappen de salamanders uit de greep van een vijand. Meestal kan ik ze levend en wel, veilig terug in de tuin zetten. De salamander kan zijn staart terug laten groeien. Dit duurt wel even, maar dan is hij weer compleet.
We hebben ook al de giftige vuursalamander gezien. Deze leeft op vochtige plaatsen in de buurt van het bos en bij regen komt deze soms boven. Deze is heel mooi, maar best wat afstand houden dus. Door zijn felle kleuren blijven onze beestjes er ook van weg.
We zien ook regelmatig eekhoorntjes. Verschillende soorten. Zowel de gewone bruine, als heel donkerbruin. Ook van deze beestjes zijn de katten grote fan.
In donkere kleine hoekjes vind je soms de Italiaanse schorpioen terug. Deze is ongeveer 2 cm groot maar doet niet veel kwaad. Toch opgelet, een steek van deze schorpioen voelt als een wespensteek.
De vuurvliegjes waren voor mij het hoogtepunt van de start van de zomer. Een magisch moment.
Hier vliegen heel wat beestjes rond, op zich hebben we er niet veel last van. Enkel voor wespen hebben we even moeten opletten. We hebben enkele keren een beginnend nest gehad. We waren er steeds wel goed op tijd bij waardoor de wespen even snel weer weg waren als ze gekomen zijn.
Nuttige kevers en vlinders in alle kleuren zie je ook enorm veel. Ook verschillende soorten sprinkhanen.
Zelf hebben we al een paar kleine slangen gezien. Dat is vooral als je in de bergen in hoog gras wandelt. Maak je voldoende lawaai en wandel je op een normale manier, dan zijn ze meteen verstopt voor je. Loop je wat sneller, dan hebben ze de tijd niet om weg te gaan en kan je ze soms zien. Wel opgelet, een beet is niet zo gevaarlijk maar kan je toch wel even voelen.
In de media hier zijn in onze (weide) omgeving ook al enkele wolven en een beer gespot. We hebben er zelf nog geen ervaring mee.
Ik ben Gert, 36 jaar en professioneel fotograaf. Al van kinds af aan is Italië mijn favoriete vakantieland. In Italië een huisje hebben is al jaren een droom van mij.
View all posts